تخصص های کلی
دسته بندی کلی پزشکان شامل کلیه تخصص های داخلی، عمومی، قلب و عروق، کلیه، آنکولوژی، فوق متخصصین و جراحان و هر آنچه در سایر دسته بندی ها نیست را در این بخش بیابید.
دسته بندی کلی پزشکان شامل کلیه تخصص های داخلی، عمومی، قلب و عروق، کلیه، آنکولوژی، فوق متخصصین و جراحان و هر آنچه در سایر دسته بندی ها نیست را در این بخش بیابید.
لیست تخصص ها را با جزئیات در ادامه ببینید
بیشتر بدانیم
وظایف متخصص داخلی (Internal medicine) تشخیص و درمان بیماری های داخلی است. پزشک متخصص داخلی پس از تشخیص بیماری، وی را به متخصص مربوطه ارجاع می دهد. وقتی که شما نمی دانید بیماری تان مربوط به کدام قسمت است و منشا بیماری را نمی دانید، می توانید به متخصص داخلی مراجعه کنید. متخصص داخلی با سایر پزشکان در ارتباط است و می تواند بیمار را به راحتی به پزشک مربوطه ارجاع دهد و از بیماران حمایت می کند.
متخصص داخلی با پزشک عمومی به اشتباه گرفته می شود، در حالیکه آموزش های خاص به متخصصان داخلی کمک می کند تا آنها بتوانند بیماری خاص را درمان کنند. متخصص داخلی می تواند در هفت رشته فوق تخصص بگیرد، در رشته نفرولوژی، گوارش، روماتولوژی، قلب و عروق، خون و سرطان، غدد درون ریز و متابولیسم، بیماری ریه و گوارش. متخصص داخلی همچنین می تواند در «آلرژی» و «ایمنی شناسی» فوق تخصص بگیرد و این بیماریها را تخصصی تر بررسی کند. نقش متخصصان داخلی در آموزش و پژوهش می تواند محوری و مهم باشد.
فردی که تحت عنوان پزشک داخلی مشغول به فعالیت می گردد می تواند در درمان بیماری های داخلی از جمله بالا بودن فشار خون، بیماری قلبی، دیابت و مشکلات ریوی و کلیوی و هم چنین دستگاه گوارش کمک نماید. پزشک داخلی در درمان و هم چنین کنترل مصرف داروهای غیر وریدی می تواند نظارت داشته باشد. در عین حال می تواند به توضیح روش های درمانی و در عین حال نتایج آزمایش را می تواند برای خانواده بیمار شرح دهد و راه های درمان را به خانواده بیمار مشاوره دهد.
منبع : برترینها
بیشتر بدانیم
فوقتخصصهای پزشکی داخلی شامل موارد زیر میباشند:
قلبشناسی (Cardiology)، مرتبط با اختلالات قلب و عروق
درونریزشناسی (Endocrinology)، مرتبط با اختلالات دستگاه درونریز و ترشحات ویژهٔ آن که هورمون خوانده میشود
گوارششناسی (Gastroenterology)، مرتبط با بیماریهای گوارشی
خونشناسی (Hematology)، مرتبط با خون، اندامگان سازندهٔ خون، و بیماریهای خونی
بیماری عفونی (Infectious disease)، مرتبط با بیماریهای ناشی از عامل زیستی همچون ویروس، باکتری، یا انگل
سرطانشناسی (Oncology)، مرتبط با درمان سرطان از طریق شیمیدرمانی
کلیهشناسی (Nephrology)، مرتبط با مطالعهٔ عملکرد و بیماریهای کلیه
کبدشناسی (Hepatology)، مرتبط با مطالعهٔ عملکرد و بیماریهای کبد
شششناسی (Pulmonology)، مرتبط با بیماریهای شش (ریه) و دستگاه تنفسی
روماتولوژی (Rheumatology)، مرتبط با تشخیص و درمان بیماریهای روماتیسمی
پزشکی نوجوانان (Adolescent medicine)
الکتروفیزیولوژی قلبی (Cardiac electrophysiology)
پزشکی مراقبتهای ویژه (Critical care medicine)
پیرپزشکی (Geriatrics)
قلبشناسی مداخلهای (تهاجمی) (Interventional cardiology)
پزشکی بیمارستان (Hospital medicine)
پزشکی خواب (Sleep medicine)
پزشکی ورزشی (Sports medicine)
برای آشنایی با تخصص های زنان و کودکان دکمه زیر را کلیک کنید
بیشتر بدانیم
متخصص طب مادر و جنین یا پریناتولوژیست، یک متخصص زنان و زایمان است که در زمینهٔ بارداریهای پرخطر آموزش دیده است. این متخصص بخشی از تیمی است که شامل متخصص زنان و زایمان، ماما، نئوناتولوژيست یا همان نوزادشناس، متخصص ژنتيک، پاتولوژيست مجرب جنين و متخصصان آزمايشگاهی و گاهی یک پزشک خانواده است که با همکاری هم اطمینان حاصل میکنند که خانمهای تحت نظرشان در طول بارداری مراقبتهای کامل و کافی دریافت میکنند.
برای جلوگیری از وقوع بیماریهای مادرزادی و اختلالات جنین و بیماریهای ژنتیکی و همچنین سایر موارد و بیماریهای خاص در جنین، بهتر است قبل از باردار شدن به یک پزشک متخصص زنان زایمان و دارای فلوشیپ پریناتولوژی مراجعه کنید. مشاورهٔ پزشکی پیش از بارداری مهمترین کاری است که میتوانید قبل از باردار شد و به ویژه برای پیشگیری از وقوع بیماریهای ارثی انجام دهید.
منبع : مادرشو
بیشتر بدانیم
این افراد کودک شما را از بدو تولد تا سن دو سالگی به کرات مشاهده خواهند کرد و از سن 2 تا 5 سال،ویزیت هایی یک بار در سال با کودکان خواهند داشت.بعد از سن 5 سالگی، احتمالا متخصص کودک شما سالی یک بار برای چک آپ سالیانه ملاقات خواهد کرد.متخصص اطفال اولین نفری است که وقتی کودکتان مریض است، با او تماس می گیرید.
برای مراقبت از فرزندتان، متخصص اطفال این کار ها را خواهد کرد:
• معاینه فیزیکی کودک
• واکسن زدن به کودکتان
• از این موضوع اطمینان حاصل کند که در مراحل مهم زندگی، رفتار، مهارتها و رشد کودک برآورده شده است و نرمال می باشد.
• بیماریها، عفونت ها، مصدومیت ها و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی کودکتان را شناسائی و درمان می کند.
• دادن اطلاعاتی درباره تغذیه،نیاز های فیتنس،ایمنی و سلامت کودک به شما.
• پاسخ دادن به سوالاتی که درباره رشد و پیشرفت و کودکتان پیش می آید.
• ارجاع دادن شما به افراد متخصص، در صورتیکه احساس شود فرزندتان نیاز به مراقب تخصصی ویژه دارد.
منبع : خانه پزشکان
اگر مشتاق هستید که تخصص های زیبایی را مشاهده کنید، دکمه زیر را فشار دهید
بیشتر بدانیم
اهداف پزشکی زیبایی ( Aesthetic medicine ) در حوزه پزشکی زیبایی، فراهم آوردن موقعیتی برای درمانجویان است که با مجموعه ای از روشهای زیر در راستای جوانی و زیبایی در صورت و بدن به اهداف مورد نظرشان برسند.
درمان چروکها و جوشگاهها و ضایعات پوستی
پیشگیری از پیری پوست Skin aging
درمان علایم پیری صورت گردن دستها
درمان لکه های تیره و عروق پوستی گشاد شده
ایجاد تناسب و هارمونی در صورت
منبع : پیکوبینو
بیشتر بدانیم
اثرات روش هایی مثل لایه برداری، لیزر، تزریق فیلر (ژل) و بوتاکس در زیبایی و جوانسازی چهره چشم گیر است. پس از درمان، شیارها و چروک های پوست محو شده و خطوط بوجود آمده در اثر افزایش سن بر صورت بسیار کم می شود. شیوه های غیرتهاجمی برای پوست صورت و گردن در افرادی که دارای چین و چروک کمتری در پوست هستند، مانند کشیدن پوست در ناحیه بین دو ابرو و پیشانی، تزریق فیلر یا ژل کمک زیادی به جوانسازی چهره میکند. در مورد بدن شیوه ی درمانی جمع کردن شکم، لایپوساکشن و کوچک یا بزرگ کردن سینه جزو شایع ترین و پرطرفدارترین روش هاست.
منبع : رزا کلینیک